Colecţia de minerale-roci-fosile
 

Este alcătuită din achiziţii, donaţii şi colectări de pe teren, cuprinde 1040 de piese cu provenienţă din Maramureş. Dintre minerale este de remarcat prezenţa Diamantului de Maramureş.

Fosilele sunt reprezentate de un corn de elan (Alces alces), o vertebră de cetorid, un peşte fosilizat, precum şi calcare cu scoici şi numuliţi, gresii cu urme de plante şi animale.

 
 

Din punctul nostru de vedere, importanţa colecţiilor prezente în inventarul secţiei Ştiinţele Naturii a Muzeului Maramureşan, este amplificată de faptul că în spatele acestor colecţii deosebite sunt cel putin trei vieţi dedicate unei idei: aceea de a contura o imagine cât mai clară a inventarului natural al unei zone atât de bogată, oferind date concrete despre răspândirea în spaţiu, abundenţa speciilor din Depresiunea Maramureşului etc. Datele ştiinţifice din aceste colecţii muzeale au fost şi sunt folosite la elaborarea unor lucrări monumentale cum sunt: Flora României, Fauna de vertebrate a Maramureşului precum şi la numeroase lucrări publicate în reviste de specialitate.

 
 
    Copyright © 2019 Muzeul Maramuresului. Toate drepturile rezervate.